Ouyee, store display furniture manufacturer since 1998, original shop interior design & shop fixtures manufacturing factory

This reflects the key concept of this boutique : transparency.

2019-07-17

Sinking into leather chairs not yet sat in, Montel and I made ourselves comfortable upstairs in the fine jewellery section of the store and joked, ‘Were the first clients.Then he began to tell me about his history with the French house, and the design of its Amsterdam space

 




The interesting thing about RDAI’s relationship with Hermès is that theyve been working together for a very long time. It can be challenging, because you always have to be good! But theres a lot of understanding between us: we have much knowledge about the house, and we know each other pretty well. From the very beginning to today, theres no break in the concept theres evolution. Which is exactly what Hermès is all about: permanent evolution.

 

Working toward service and comfort was a big movement

 



The biggest change I’d say is that even compared to four or five years ago, we really focus more and more on creating intimate and comfortable spaces. We try to invite people to join in and be in a nice environment. Working toward service and comfort was a big movement.What were the major considerations when figuring out how this new store would come to life?We try to understand where we are and the buildings surrounding the location, so that we can catch the feeling of an environment. That’s how we begin to play with context – we want to make it belong to the neighbourhood.




 

When we start with a project, it’s always very open. We always want to arrive at new ideas, but its really related to the existing conditions. In Western countries, were usually working with existing buildings or we actually build the building. In Asia, for example, many projects are in department stores and the environmentdoesnt really exist yet.

 

Here, we were pretty lucky. The building is amazing – the light coming through the façade was really a material that we tried to capture indoors. And while the other side is much less spectacular, there are large windows.It is quite beautiful, when you walk in, that you can see a peek of the greenery that exists behind.Exactly. We wanted to join both sides of the building to create a double exposure space.Were there any challenges?

 




There was some difficulty with the sectioning, as the façade creates double height. The first floor is very high, so the staircase is an integral feature. Looking at the proportion of the space, we realized that the staircase might prove too ‘big’ – its really high. So, we played with scales and integrated a mezzanine that didnt exist before, to create a feeling like it wasnt too massive.What would you say the most prominent local elements in this space are?

 

We try to invite the city to get intothe space: theres not much brick, but there is brick as soon as you enter. We took existing brick from the top half of the exterior and brought it inside the ground floor. Then, we covered the internal façade with the same brick, but in enamel the reflectiveness of which creates a visual dialogue with the glass façade.

 

We played with the typical colours and existing materials in the area. The interior palette is quite monochromatic, but it’s entirely based on what was already here we created it in harmony with the façade. At the same time, Hermès codesare quite predominant. Theres a balance between those identifiable motifs like the lighting fixtures and the mosaic flooring that you can see from the street and the respect for the environment.

 



How will the interiors play on the iconic vitrine design?

 

Of course, in most of the Hermès stores there are the shop windows – but they are quite often half-closed to provide a background. Sometimes, the settings mean they are completely closed. At the beginning of the project, we said to Hermès that it was better to not have any windows. But they said windows were needed, so, we constructed a technical metal structure that is completely flexible. Theres no backing, so your eyes will always go through to the inside.

 




We wanted to play with the glass façade, not just have it.

This reflects the key concept of the project: transparency. We always say that we want to play on the local context, but the glass façade is a feature in itself we wanted to play with it, not just have it.


For more information, please contact us by steve@ouyeedisplay.com, or call the 24-hour hotline: +86 13826419811


Contact